Як вибрати матрац

28 декабря 2021, 21:41
Автор: Автомания

Якісний сон потрібен абсолютно кожній людині, адже від неї залежить загальне здоров'я, працездатність та настрій. Це неможливо без правильно підібраного спального місця, особливо без матраца. Тому спочатку покупець повинен вивчити критерії вибору. А знайти потрібну модель допоможе интернет магазин "Твій Матрас", який пропонує широкий асортимент від українських та іноземних виробників.

Види жорсткості матраців

При виборі матраца найважливіша характеристика – жорсткість виробу. Від неї залежить самопочуття людини. Фахівці рекомендують купувати моделі середньої жорсткості. Але краще це робити, відштовхуючись від своїх переваг.

Підвищена жорсткість

Як наповнювач використовуються ущільнений пінополіуретан, кокосові волокна, композити. Такі матраци не відрізняються м'якістю, але добре підтримують хребет. Тому вони ідеально підходять для людей, які мають такі проблеми:

  • захворювання хребта;
  • остеохондроз;
  • пошкоджені хребці.

Середня жорсткість

Для здорової людини середньої комплекції та росту – це оптимальний варіант. Вони вважаються найпопулярнішими серед покупців, а наповнювач зазвичай залежить від вартості виробу:

  • у недорогих – композитні матеріали, штучний латекс, ППУ з ортопедичними якостями;
  • у тих, що дорожче – поєднання натурального латексу та кокосової койри, меморікс.

Низька жорсткість

Для набивання матраців такої жорсткості зазвичай використовують пінополіуретанові та натуральні латексні шари. Вироби низької жорсткості краще вибирати людям похилого віку та дітям 8-15 років.

Чи потрібно враховувати вагу сплячих

Вага потенційного власника матраца впливає на термін служби та відчуття жорсткості виробу. Характеристики будь-якої моделі вказують максимальну вагу на одне спальне місце.

Потрібно розуміти, що якщо вага користувача, наприклад, 110 кг, то середня жорсткість матраца для нього буде відчуватися як м'яка. А для худої аналогічний матрац стане помірно-жорстким. Також від маси тіла залежить висота виробу:

  • високі матраци краще купувати людям із зайвою вагою;
  • середня товщина — оптимальний варіант для покупців із нормальною масою тіла;
  • худа людина не робить на потовщену основу виробу достатнього тиску, тому немає сенсу набувати занадто товстий матрац.

Вибір матраца — це відповідальне завдання, від вирішення якого залежить якість сну. Але якщо ви не можете самостійно визначитися з вибором, проконсультуйтеся зі співробітниками інтернет-магазину "Твій Матрац". Вони допоможуть серед усього асортименту знайти потрібний виріб.



СЕЙЧАС ЧИТАЮТ